Behandelingen

Permanente make-up (PMU)

Het perfecte accent op uw natuurlijke schoonheid

Permanente make-up is er voor iedereen die er op alle momenten, dag en nacht, verzorgd uit wil zien.

Tijdens het sporten, wanneer u op vakantie uit zee of uit het zwembad komt, permanente make-up blijft altijd op z’n plaats en loopt niet meer uit.

Permanente make-up is de ideale oplossing voor mensen die allergisch zijn voor gewone make-up.

Permanente make-up kan worden toegepast op wenkbrauwen, lippen of oogleden en blijft zitten tot 3 jaar of meer.

Microblading Eyebrows, Semi-permanent Makeup Procedure

Wat is permanente make up?

Permanente make-up ook wel dermatografie genoemd, is het aanbrengen van pigmenten vlak onder het huidoppervlak. Door middel van ultradunne, steriele naalden wordt er een

huidvriendelijke pigmentstof in de lederhuid aangebracht. Hierdoor ontstaat er een semi- permanente tatoeage in de huid met als doel het uiterlijk en zelfbeeld van de cliënt te verbeteren. Permanente make-up lijkt qua techniek op het zetten van een tatoeage, maar het verschil met een echte tatoeage is, dat deze in de diepere huidlagen wordt geplaatst. Permanente make-up is oppervlakkiger en hierdoor nooit definitief, na verloop van tijd vervaagt de kleur en dient de behandeling te worden herhaald.

Behandelplan

Vraag onze specialist naar een kosteloos en vrijblijvend consult gesprek, voor een gepersonaliseerd behandelplan en een prijsopgave.

Hoe verloopt de permanente make-up behandeling?

De behandeling wordt volledig afgestemd op uw gezichtsuitdrukking en wensen. Tijdens de intake (eerste afspraak) zal de gezichtsvorm en juiste pigmentkleur worden geanalyseerd en wordt er een toestemmingsformulier samen

ingevuld. Dit is een korte vragenlijst over uw gezondheid, die nodig is om de behandeling veilig en verantwoord te laten verlopen.
Alvorens met de behandeling is begonnen is wordt voorgetekend met potloden hoe het resultaat zal zijn, om zeker te zijn van de juiste kleur en stijl. Indien dit toch niet naar uw wens is, kan dit direct worden veranderd! Na de behandeling krijgt u een nazorgformulier en een verzorgingscrème mee om zo uw permanente make-up langer mooi te houden.
Bij iedere behandeling worden nieuwe naalden gebruikt om de steriliteit en hygiëne te garanderen. De naald wordt in het bijzijn van de klant uit de verpakking gehaald en na gebruik vernietigd.

PMU Lippen

Permanente make-up voor de lippen kan asymmetrische lippen opties symmetrisch maken, kan smalle lippen voller doen ogen en kan vale lippen meer kleur geven. De pigmenten voor de lippen zijn heel divers van echte fellere lipstickkleuren tot zeer natuurlijke kleuren, waarbij het anderen niet opvalt dat je permanente make-up hebt om de vorm of kleur van je lippen te corrigeren. Wanneer de huid om de lippen meer rimpels krijgt, blijft lippenstift steeds lastiger op de goede plek. Hier biedt permanente make-up voor de lippen een hele mooie uitkomst. U kunt kiezen voor een liplijn, een lipshadow en full-lip.

Cosmetische & medische permanente make up

Permanente make-up kan zowel cosmetisch als medisch gezien, wenselijk zijn. Medische permanente make-up wordt toegepast bij aandoeningen als Alopecia, maar ook om littekens en brandwonden minder zichtbaar te maken, of na een borstreconstructie. Tevens wordt deze techniek toegepast voorafgaand aan een chemobehandeling, omdat de wenkbrauwharen na deze behandeling uitvallen

Nazorg instructies

Na de behandeling kan de gepigmenteerde huid een beetje geïrriteerd en/of

trekkerig voelen en er kan mogelijk een kleine zwelling optreden. Dit is niet iets om u zorgen over te maken en hoort bij het genezen van de behandeling. Om de PMU behandeling zo optimaal mogelijk te laten genezen en het mooiste resultaat te krijgen raadt Charm Way Pmu de volgende adviezen als nazorg instructies aan:

Hou de behandelde huid de komende 14 dagen droog. Geen water, milk of lotions op de huid aanbrengen. Ook geen sauna, stoombad of zwemwater. De huid zal hierdoor sneller en mooier genezen.
Gezicht reinigen voorzichtig met een washandje of cleansingdoekjes (niet over de PMU). Haren wassen kan, maar voorzichtig uitspoelen.
Hygiëne is tijdens de genezingstijd absoluut noodzakelijk. Raak de permanente make-up zo min mogelijk aan met de handen. Gebruik een desinfecterende zeep als Unicura of Dettol om uw handen te ontsmetten.
De eerste 7 dagen geen make-up bij de behandelde plek aanbrengen, zeker geen mascara. Daarna kunt u zich weer opmaken zoals u gewend bent. De huid is na die 14 dagen gesloten.
Gebruik gedurende 14 dagen geen cosmetica, crèmes of make-up op de PMU ivm mogelijke ontstekingen.
Dek de PMU niet af met pleisters of verband.
U mag een week niet in de zon of onder de zonnebank met de behandelde huid.
Er ontstaan hele kleine korreltjes op de huid, dit zijn minuscule korstjes. Ga niet aan de korstjes krabben, maar laat de huid dit zelf af stoten. U kunt anders een litteken krijgen of het pigment mee uit de huid trekken.
Neem bij ontsteking of pijn altijd contact op met uw arts.
U mag gedurende 14 dagen niet sporten, omdat inspanning de poriën opent en zweet het pigment uit de wond kan spoelen.

Gebruik vaseline alleen bij hoge uitzondering! Zeker niet de eerste 2 dagen na de behandeling. De vaseline kan er voor zorgen dat het pigment uit de PMU en in de vaseline zal trekken. Dit laatste is niet de bedoeling, want het pigment moet juist in de huid blijven. Eventuele zwelling of een gespannen huid