Behandelingen

IPL ontharen/ Huidverbetering

De PhotoNova IPL PLS3 machine behoort tot de krachtigste IPL machines die in Nederland verkrijgbaar zijn. Naast de zeer goede resultaten op gebied van ontharing werkt de lichttherapie ook zeer goed op:

 • Pigmentvlekken
 • Diffuse roodheid op decolleté en hals
 • Couperose op wangen en neus
 • Acne
 • Skin rejuvenation, door collageenstimulatie
 • Strakker maken van hals, decolleté en wangen

Voor het beste resultaat zijn gemiddeld zes tot twaalf behandelingen nodig. De periode tussen de behandelingen is minimaal 4 weken, afhankelijk van de plaats die behandeld wordt. Er zijn meer behandelingen nodig naar mate de huid donkerder is.

Prijzen definitief ontharen:
Voor prijzen kunt u contact met ons opnemen.

IPL Ontharen

Veilig en definitief van uw ongewenste haren af?

IPL staat voor Intense Pulse Light, ook wel een flitslamp genoemd. Korte lichtflitsen worden via de lichtgeleider (saffier) naar de te behandelen haren geleid. Het haar bevat melanine (pigment) dat het licht absorbeert en omzet in warmte gedurende milliseconden. Dit warmte effect werkt vernietigend voor het haarzakje. IPL Werkt alleen op haren die pigment bevatten de resultaten daarvan zijn ongeëvenaard!

Een van de belangrijkste voordelen van de PLS3 is de huidvriendelijkheid, er wordt met twee verschillende meters gemeten voordat we de behandeling uitvoeren. De PLS3 is veilig en heeft niet de nadelen van een laserbehandeling. Door de sterke koeling kunnen we de behandeling met meer energie behandelen. Daardoor verwijderen we overbeharing echt definitief, beschadigen we de huid niet en is de behandeling goed te verdagen.

U ziet na de 1ste behandeling meteen haarvermindering!

Indicaties PhotoNova PLS3 IPL

 • Definitief ontharen
 • Couperose
 • Pigmentvlekjes
 • Steelwratten
 • Rosacea
 • Acne
 • Spider Naevi
 • Teleangiëctastieën
 • Schimmelnagels

Behandelplan

Vraag onze specialist naar een kosteloos en vrijblijvend consult gesprek, voor een gepersonaliseerd behandelplan en een prijsopgave.

Definitief ontharen

De PLS3 wordt ingezet bij definitieve ontharing en kan gebruikt worden op alle delen van het lichaam en bij alle huidtypen. Met de PLS3 wordt via licht, warmte opgewekt in de haarzakjes en haarstamcellen. Door deze warmte worden de haarzakjes en haarstamcellen vernietigd, waardoor ze nooit meer een haartje kunnen produceren. Bij de behandeling wordt gebruik gemaakt van veilig licht. De specialiste ziet erop toe dat de instelling volledig is afgestemd op uw huidtype en haarkleur. De meeste mensen ervaren tijdens de behandeling een korte warme prikkel. Er zijn tussen de 6-8 behandelingen nodig om 90% van de haarzakjes te kunnen vernietigen.

Tijdens een eventueel consultgesprek zal er gekeken worden naar de hoeveelheid haargroei. Het is belangrijk dat de haren 3 weken niet zijn gewaxt en/of 24 uur niet is geschoren.

IPL Huidverbetering

Met het PhotoNova PLS3 kunnen de verschijnselen van huidveroudering worden tegengegaan. Het licht van de PLS3 wordt door de huid opgenomen en omgezet in warmte. Hierdoor wordt de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd en wordt er nieuwe collageen aangemaakt, waardoor de huid frisser en jonger toont en de textuur van de huid zienderogen zal verbeteren. 

Huidverjonging door middel van de IPL behandelingen geven uw huid weer een frissere uitstraling. Het veilige zichtbare licht, uitgezonden door middel van een flitslamp zorgt ervoor dat pigment, rode vlekjes en vaatjes verminderen of verdwijnen, zodat uw huid er weer egaler uit ziet.

Met het Photo Nova PLS3 methode kunnen de verschijnselen van huidveroudering tegen worden gegaan. Het licht van de PLS3 IPL wordt door de huid opgenomen en omgezet in warmte. Hierdoor wordt  de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd en wordt er nieuwe collageen aangemaakt, waardoor de huid frisser en jonger toont en de textuur van de huid zienderogen zal verbeteren.

Vasculair en pigmentatie

Met de PLS3 kunnen vele vormen van couperose, pigmentvlekken, spider naevi en bergtwijgtakjes behandeld worden door het hoog energetisch licht. Het licht wordt geabsorbeerd door de rode bloedcellen in de vaatjes en vervolgens naar de wanden van de vaatjes geleid. Daar wordt de lichtenergie omgezet in warmte-energie en worden de vaatjes door selectieve verhitting geraakt. Hierdoor verdwijnen/vervagen de rode bloedvaatjes. De behandelde vaatjes worden in de meeste gevallen eerst donkerder, dit is echter een goed teken en houdt in dat de vaatjes geraakt zijn en de couperose of spider naevi zal verdwijnen.

Gemiddeld zijn tussen 2 en 4 behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat. Tussen de opeenvolgende behandeling ligt een periode van 2 weken.

Schimmelnagels

Ook wel bekend als kalknagels, die in de volksmond door elkaar gebruikt worden met schimmelnagels. Vaak is er sprake van een schimmelnagel. Een schimmelnagel wordt vaak door besmetting opgelopen in openbare ruimtes zoals sauna’s, zwembaden en sportscholen. Een schimmelnagel kunt u herkennen aan de witte, geelachtige, verdikte nagels.

Meestal gaat het om de teennagels, maar ook de nagels aan de handen kunnen aangetast zijn. Deze nagels zijn lastiger te behandelen omdat de schimmel zich hardnekkig vastbijt in de nagelplaat. Anti-schimmelcremes zijn vaak niet toereikend.

De PLS 3 maakt gebruik van gecombineerd licht, waardoor de energie omgezet wordt in warmte in de nagelplaat, waardoor de schimmel bij de bron wordt aangepakt. De aangetaste nagel groeit uit, waarna er een nieuwe schone nagel voor in de plaats komt.

Een milde schimmelnagelbehandeling met de PLS3 kan in een kuur van 1-3 keer om de nagelplaat te genezen. Bij hardnekkige en hevige schimmelnagels een kuur van 3-6 behandelingen. 

Doordat nagels langzaam groeien, is het effect pas na 3-6 maanden goed zichtbaar.

De behandeling

Wanneer, na een uitgebreid intakegesprek,  tot behandeling wordt overgegaan, gaan we als volgt te werk:

Nadat er geleidingsgel is aangebracht op de huid, wordt het handstuk op de te behandelen lichaamsdelen geplaatst en wordt er een lichtflits gegeven. Er wordt 7,5 cm² tegelijkertijd geflitst, waardoor u snel klaar bent. Het flitslicht wordt omgezet in warmte en wordt via het pigment in het haar naar de haarwortel geleid. De haarwortel wordt door de warmte vernietigd, waardoor er geen nieuwe haar op die plaats terug zal groeien.

Aangezien de haren in verschillende groeifasen zitten en je alleen de haren in de actieve groeifase (de anagene fase) kunt behandelen, zijn er meerdere behandelingen nodig. Hoeveel behandelingen iemand nodig heeft, is van verschillende factoren afhankelijk zoals onder andere de kleur, de dikte en de haardichtheid van het haar, de kleur van de huid, de leeftijd van de klant en de hormoonhuishouding.

Tijdens het intakegesprek kan er een schatting gemaakt worden van het aantal behandelingen. Na elke behandeling zal u na 10 tot 14 dagen het resultaat zien. De haren die in de anagene fase zaten en vernietigd zijn, zullen dan vanzelf uitvallen.

De eerste behandelingen worden gegeven om de 6 weken (gezicht, oksels, bikini). Hierna worden de tussenliggende perioden verlengd tot maximaal 12 weken. Voor de overige lichaamsdelen is de tussenliggende periode langer, omdat op het lichaam de haren minder snel van groeifase wisselen, waardoor je elke keer zoveel mogelijk rendement van je behandeling zult hebben.

 Naast definitieve ontharing kan IPL ook ingezet worden voor de behandeling van: acne, couperose, pigmentvlekken en huidverjonging. Hierover kunt u meer lezen onder de desbetreffende behandelingen.

Voor – en nazorgadviezen

Voor – en nazorgadviezen voor een IPL behandeling Het belang van deze adviezen Onze schoonheidsspecialist zal er alles aan doen om de IPL behandeling goed te laten verlopen. Hiervoor hebben wij echter ook uw medewerking nodig. Om tot een zo optimaal mogelijk eindresultaat te komen, is het van belang dat u de voor-en nazorginstructies nauwkeurig opvolgt. Bij voorkeur worden er met uw goedkeuring foto’s gemaakt van het te behandelen gebied. • Bij de intake en na de behandelingsperiode (om verschillen zichtbaar te maken). • Bij klachten (bijv. in de vorm van blaarvorming, pigmentverschuiving).Voorafgaand aan de behandeling Epileren/harsen vanaf zes weken voorafgaand aan de behandeling dient u de haren niet meer te bleken en/of te verwijderen met hars of door middel van epileren. Indien u de haren met wortel en al verwijdert, kunnen deze juist de warmte niet geleiden, wat geen effectieve behandeling tot gevolg zal hebben. Tussentijds ontharen Indien u tussentijds wilt ontharen, kunt u dit uitsluitend doen door de haren kort te scheren, te knippen of door een ontharing crème te gebruiken. Dit mag zo vaak als u wilt tot 2 dagen voor aanvang van iedere behandeling. U mag niet harsen, epileren of een epilady gebruiken gedurende de gehele behandelperiode. Zon/Zonnebank Zonnen of zonnebanken kan de behandeling in negatieve zin beïnvloeden. Een gebruinde huid bevat veel pigment. De energie van de IPL wordt geabsorbeerd door het pigment van het haar maar ook door het pigment van de huid, bijvoorbeeld wanneer deze gekleurd is door de zon of zonnebank. Dit kan pigmentverschuivingen tot gevolg hebben. Daarbij werkt IPL effectiever bij een bleke huid, omdat het contrastverschil tussen het pigment van de haar en de huid hierbij groter is. Houdt u zich aan de volgende punten wat betreft zonnen/zonnebanken:

•Vermijd gedurende zes (6) weken voordat u begint met de lichttherapie tot zes (6) weken nadat u uitbehandeld bent de zon en zonnebank.

•Breng gedurende deze periode dagelijks een sun block met minimaal factor 30 op dete behandelen huidgedeelte aan.

•Vermijd zes (6)weken voor tot en met zes (6)weken na de behandeling zelfsbruinings  producten. De dag van de behandeling

•Houd op de dag van behandeling het gebied dat onthaard moet worden vrij van make-up of andere cosmetica. Indien u toch producenten heeft gebruikt, vermeld dit dan vóór de behandeling bij de schoonheidsspecialist. •Draag geen donkere lingerie (in verband met hoge mate van lichtabsorptie) maar witte lingerie.

•Indien u vermoedt dat er een complicatie bij u is opgetreden of indien u vragen heeft over de nazorg, neem dan contact op met Charm Way Beauty Salon.

•Drink veel water, om het lymfesysteem te helpen met het opruimen van de vernietigde haarfollikel.

•Indien uw oksels zijn behandeld, gebruik dan de eerste dagen geen deodorant.

•Ontzie de eerste uren na de behandeling de huid zoveel mogelijk en behandel het onthaarde gebied de eerste dagen voorzichtig. Indien u last heeft van een branderige gevoel, kunt u de huid eventueel koelen.

•U mag na de behandeling niet zwemmen. en geen gebruik maken van sauna.

•U mag wel douchen in niet te heet water. De huid moet namelijk eerst tot rust komen.

•Krab of wrijf nooit, ook niet in de dagen volgend op de behandeling. Er kunnen hierdoor onnodig korstjes ontstaan, die kunnen leiden tot pigment verschuivingen. De periode tussen de behandelingen Ook voor de periode tussen de behandelingen gelden er instructies: 

•Probeer niet aan de behandelde haartjes te zitten. Trek of pluk vooral niet aan de haartjes, deze zullen vanzelf uitvallen. 

•Vermijd de zon en zonnebank. Gebruik ook geen zelfbruiningsmiddelen.

Het is belangrijk dat de huid moet zoveel mogelijk de natuurlijke kleur behoudt gedurende de behandelperiode. Het risico op (tijdelijke) pigmentverschuivingen wordt hiermee beperkt en de behandeling kan dan steeds onder gelijkwaardige condities plaatsvinden.

•U behandelaar, dat wil zeggen de schoonheidsspecialist dient voor elke behandeling op de hoogte te zijn van uw medicijngebruik, zwangerschap en/of zongedrag/gebruik van zelfbruiningsmiddelen. Indien er wat betreft deze zaken veranderingen optreden, geef dit dan door aan uw behandelaar.

•Indien u nieuwe haargroei tussentijds wilt ontharen, doet dit uitsluitend door de haren kort te scheren of te knippen. Een ontharing crème mag u pas na twee weken gebruiken.

•De huid kan gaan jeuken, met name als de benen zijn behandeld. Krab dan nooit de huid.